Tot hoeveel weken zwanger vliegen easyjet

Datum van publicatie: 15.04.2019

EasyJet Bij EasyJet mag er tot 36 weken worden gevlogen in geval van een zwangerschap van een eenling. EasyJet Je mag meevliegen tot 36 weken bij een eenlingzwangerschap.

Echter is het nooit bewezen dat de straling schadelijk zou kunnen zijn voor moeder of kind. In de atmosfeer bevindt zich kosmische straling. Corendon Dutch Airlines Zwanger zonder complicaties: Niet alleen vanwege de regels die ze hanteren, maar ook wat betreft eventuele voordelen. Hierop staan al je medische gegevens. Trombose In principe heeft elke passagier die een lange vliegreis maakt een iets verhoogd risico op een trombosebeen.

Daarna vragen de meeste luchtvaartmaatschappijen om een zwangerschapsverklaring ook wel doktersverklaring genoemd waar de uitgerekende datum op staat, tot hoeveel weken zwanger vliegen easyjet. Dit wil niet zeggen dat je meteen een groot risico loopt op een trombosebeen als je gaat vliegen tijdens je zwangerschap.

Te denken valt aan de druk op de trommelvliezen die kan ontstaat tijdens het vliegen. Neem even een momentje. Dat kan zeker, maar het hangt er wel vanaf hoeveel weken je zwanger bent.

Contacteer onze Medical Assistance Coordination Service voor meer informatie: Help mijn week vinden Week vinden. Wel is het verstandig er extra op te letten dat je af en toe je benen strekt, goed drinkt en wat strekoefeningetjes met je benen en voeten doet als je zit.

Plan & Boek

Het lichaam ondergaat dit drukverschil ook. Wanneer de baby geboren is, bel je naar het Service Centre om de baby toe te voegen aan de boeking. Dat voel je op je trommelvliezen. Ideale periode De ideale periode om een vliegreis als zwangere vrouw te ondernemen zit ongeveer tussen de 18 en 28 weken.

Straling Het is bewezen dat de straling in het vliegtuig iets hoger is dan buiten het vliegtuig. Gordel onder je buik Draag de gordel onder je buik.

  • Lufthansa Bij Lufthansa mag er tot 36 weken worden gevlogen.
  • Te denken valt aan de druk op de trommelvliezen die kan ontstaat tijdens het vliegen.

Een comfortstoel boeken is helaas niet mogelijk, evenals dat wallen onder je ogen weg geen voorrang wordt verleend bij het boarden, tot hoeveel weken zwanger vliegen easyjet. ArkeFly Bij ArkeFly mag er tot 36 weken gevlogen worden.

Vanaf 36 weken zwangerschap zul je geweigerd worden door de meeste maatschappijen. Steunkousen kunnen opgezwollen voeten helpen voorkomen! Kijk voor meer en actuele informatie over de regels op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Je kunt bij de veiligheidscontroles gerust door de metaaldetector lopen.

Zwangerschapsverklaring

Tot 28 weken mag je reizen zonder zwangerschapsverklaring. Ga naar mijn week. In het vliegtuig zijn niet voldoende mogelijkheden om hulp te bieden tijdens een bevalling.

Op dit certificaat moet de behandelende arts expliciet vermelden dat hij of zij de zwangere vrouw in kwestie fysiek geschikt acht om te reizen per vliegtuig.

Dan eist Easyjet dat van tevoren de huisarts is gecontacteerd. Luchtvaartmaatschappijen We hebben de regels van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen over vliegen tijdens de zwangerschap voor je op een rij gezet.

Sowieso is het slim om bij het boeken van je vliegtickets ongeacht hoeveel weken aan te geven dat je zwanger bent. Dan heb je vanaf februari een nieuwe optie: De verschillende soorten pretecho's. Hierop staan al je medische gegevens.

Mijn boeking

Vrijgesteld van BTW volgens Art 41 §1 1°. Luchtvaartmaatschappijen We hebben de regels van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen over vliegen tijdens de zwangerschap voor je op een rij gezet.

Tips voor vliegen tijdens je zwangerschap Vliegen als je zwanger bent is natuurlijk nog wat minder comfortabel dan als je dat niet bent. Groeikalender peuter Hoe oud is je peuter?

  • Op grote hoogte is er meer kosmische straling dan op de grond.
  • Dit wordt pas een risico als je vaak vliegt, bijvoorbeeld omdat je piloot of stewardess van beroep bent.
  • Bij complicaties is altijd een doktersverklaring nodig, opgesteld in het Nederlands en Engels.
  • Vrouwen in verwachting met een goede gezondheid, zonder voorgeschiedenis van premature geboortes en zonder complicaties, mogen met Brussels Airlines vliegen tot 4 weken voor hun verwachte bevallingsdatum d.

Zij kunnen inschatten of dit voor jou verstandig is. Bij complicaties of een meerlingzwangerschap mag het tot 34 weken. Alles over gezondheid tijdens je zwangerschap. Babykalender Hoe oud is je baby. Dit omdat de meeste zwangeren dan het minst last hebben van zwangerschapskwaaltjesevenals dat er geen voorrang wordt verleend bij het boarden. Een comfortstoel boeken is helaas niet mogelijk, terwijl je doorgaans nog wel mobiel bent. Maar hoe gezond of ongezond is vliegen tot hoeveel weken zwanger vliegen easyjet jou en je ongeboren kind.

Algemene regels

Help mijn week vinden Week vinden. Het ligt er natuurlijk wel aan, hoe lang je zwanger bent en de mate waarin je deze tips nodig hebt. Ben je zwanger en wil je met het vliegtuig op vakantie?

Na 36 weken is vliegen niet meer toegestaan. Zo zijn er maatschappijen die tijdens de vlucht gratis water aan zwangere vrouwen ter beschikking stellen. Als er wat gebeurt, kun je meteen contact opnemen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
18.04.2019 08:54 Sebastianus:
Zo zijn er maatschappijen die tijdens de vlucht gratis water aan zwangere vrouwen ter beschikking stellen. In zulke gevallen gelden er speciale arboregels.

20.04.2019 01:32 Roelina:
Vrouwen die 37 weken of langer zwanger zijn, mogen niet reizen per vliegtuig. Kosmische straling In de atmosfeer bevindt zich kosmische straling.

24.04.2019 10:44 Kommer:
ArkeFly eist te allen tijde een verklaring van de verloskundig of arts met de zwangerschapsduur.