Bewegingstussendoortje in de klas

Datum van publicatie: 07.01.2019

Bewegingstussendoortjes Kinderen zitten erg veel stil in de klas. Voor nog meer tussendoortjes:

Wat wil je zeggen? De leerlingen bewegen dan enkel dit lichaamsdeel. Deze maakt bewegingen en de andere leerlingen doen hem na. Raden van de ruimte! Ze maken een prop van hun blaadje, net als een sneeuwbal.

Een leerling mag naar voor komen. Ze beelden zich in dat er een kriebelbeestje over hun lichaam loopt. Vastgeplakt De leerlingen wandelen vrij door de klas. Doe bewegingstussendoortje in de klas na Een leerling voert een handeling uit, bijvoorbeeld opstaan.

De drie leerlingen komen terug binnen en zoeken hand in hand naar het voorwerp.

Pang De leerlingen staan in een kring en kijken naar de grond. Wat wil je zeggen?

Fitness en behendigheid

Terwijl hij buiten is, kiezen de andere leerlingen een leider. Telkens moet de leerling het zinnetje zeggen: Ga je gang De leerlingen staan in twee rijen. De leerlingen tikken eerst zacht op hun stoel en daarna steeds harder en harder. De juf zegt … De leerlingen staan per twee arm in arm waardoor het spelletje iets moeilijker wordt.

Je amandelen verwijderen herstel kind ondertussen met de afvallers een nieuw spel beginnen in een tweede kring, bewegingstussendoortje in de klas.

De leerlingen blijven dit doen totdat ze de juiste volgorde niet bewegingstussendoortje in de klas weten. Als jij met je partner een tegenstelling had bedacht die reeds geweest is, moet je snel iets anders bedenken.

Kriebelbeest De leerlingen doen hun ogen dicht. De leerlingen tikken eerst zacht op hun stoel en daarna steeds harder en harder. Deze probeert te raden wat getekend werd.

Gerelateerde producten

Ga zo door tot er een winnaar is. De leerkracht vertelt waar het kriebelbeestje allemaal naartoe gaat. Tegenstellingen Ga per 2 staan.

Een leerling die dat kenmerk ook heeft, mag daar weer naast gaan staan. Rencarnatie De leerlingen lopen kriskras door de ruimte. Een tweede leerling doet dit ook, maar voegt er iets aan toe, 1966. Hoeveel woorden kunnen jullie bedenken! Rugtekenen De leerlingen werken samen met hun partner.

Voor nog meer tussendoortjes:bewegingstussendoortje in de klas.

Gerelateerde artikelen

Voor nog meer tussendoortjes: Zo gaat het verhaal de hele klas door tot je een heel lang verhaal met iedereen hebt gemaakt. Knoop maken Eén leerling gaat naar buiten. Jullie komen per 2 vooraan in de klas en doen jullie tegenstelling voor.

Deze kring maakt nu een knoop, bewegingstussendoortje in de klas. Toverbos De helft van de leerlingen speelt boom in een toverbos. De andere leerlingen mogen nu om de beurt een vraag stellen. Vooral voor jongens is het bewegen van belang. Deze oefening wordt moeilijker wanneer de armen niet vasthaken aan elkaar en de leerlingen de handen niet mogen gebruiken. Powered by Create your own unique website with customizable templates. Aansluitend worden de rollen omgedraaid.

Bewegingstussendoortjes

Bevriezen De leerlingen wandelen door elkaar in de klas. Aan wie denk ik? Hoffelijkheid Iedereen legt een papier of een boek op zijn hoofd en wandelt rond in de klas.

Jongens hebben over het algemeen een grotere bewegingsdrang dan meisjes! Je klasgenootjes gaan raden wat jullie doen. Dit spel kan ook gespeeld worden met bijv.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
10.01.2019 20:37 Carmela:
Ga je gang De leerlingen staan in twee rijen.

19.01.2019 01:44 Houssam:
Dit pluimpje verandert telkens in een ander voorwerp: