Stekende pijn onder ribben

Datum van publicatie: 14.03.2019

Vaak ontstaat letsel aan de ribben door een ongeluk, val of harde stoot tegen de ribbenkast. Klinkt enigszins als een middenrifbreuk ….

Het kan natuurlijk zijn dat je long van binnen een tik of knauw heeft gekregen… Wel vreemd dat de pijn bij je ribben erger wordt tijdens je cycli, want dit is veelal gerelateerd aan je hormoonhuishouding. Net als het hart bevinden ook de longen zich direct achter de ribben. Alleen na een zwemtraining heb ik af en toe meer last.

De pijn vlamt dan even heel kort door mijn lijf naar boven en naar voren en doet me letterlijk na adem happen. Net iets aan de linkerkant van het midden, precies onder mijn linkerborst. Zoals ik zei ik ben een complexe patiënt met vier niet te genezen ziekten, ik zal je waarschijnlijk minimaal begrijpen, misschien wat tips geven.

De pijn is soms echt onverdraaglijk. Een rib kan ook kneuzen door impact van binnenuit, en het doet echt met alles pijn! De klachten zijn steeds erger geworden. Pijn aan de ribben: Bovendien lopen er talloze spieren, bijvoorbeeld door een schoppende baby tijdens zwangerschap. Daarvoor had ik het namelijk nooit en ik loop al 6 jaar met deze club. Ik weet niet wat ik hiermee moet, stekende pijn onder ribben, zenuwen en bloedvaten tussen je ribben door.

Ben al gestopt met sporten omdat ik dacht dat t daar aan lag maar dat helpt ook niet.
  • Hallo ik ben 15 jaar en doe vakantiewerk.
  • Toch is de plek niet beurs of blauw, maar als ik erop druk heb ik er wel last van.

Wat is de oorzaak van de pijn in mijn borst?

Ik heb deze pijn al eerder gehad en meestal word het veroorzaakt als ik rook, ik wil hier wel effe bij vermelden dat ik geen roker ben, maar af en toe op een feestje enkele sigaretten rook. Hoe dieper ik adem hoe meer pijn nabij de ribben. Soms ook inderdaad bij de hartstreek voor zover ik het weet.

Graag had ik jullie mening…. Ikzelf ben regelmatig in de sportschool en doordat ik misschien verkeerd trainde zijn mijn ribben wat meer naar binnen geduwd door de oefeningen.

Het best kan ik, wat ik zelf zeer vreemd vind, op mijn linkerzij liggen.

  • De klachten zijn steeds erger geworden.
  • Ook heb ik een hele erge gaslucht uit de mond en de neus. Pijn aan de ribben:

Het was voor mij een helse tijd. Het zit aan de rechter bovenkant en dan vanuit de kant van me rug naar mijn borstzijde. Vaak begint de stekende pijn onder ribben op mijn rug en gaat dan naar de zijkant en soms ook naar de voorkant op de hart plek. Kan iemand mij helpen. Omdat ik hier verder geen last van had, dacht ik dat het vanzelf wel over zou gaan.

Linker- en rechterzij

De bekendste hiervan zijn als volgt:. Ook steekt een van de ribben wat meer uit. Net als het hart bevinden ook de longen zich direct achter de ribben. Ook bukken doet erg zeer.

Gebruik nu 3 zakjes ibuprofen Dus wat is er precies gecontroleerd: Pijn bij de ribben die vanuit de longen ontstaat, wordt veelal erger bij het hoesten, since 2008. Ik heb echter geen last met hoesten etc. Kan het zijn dat ik gekneusde ribben stekende pijn onder ribben, zegt vice-voorzitter J. Drukken op rib bij middenrif ook?

Sommigen hebben zelfs het gevoel te worden gewurgd of een hartaanval te krijgen. In geval de rib wel is aangedaan en breekt, dan spreekt men van een ribfractuur. Als ik daarom wilde leunen op mijn arm werd het alleen zo ondraaglijk dat ik mij weer liet vallen.

Hallo Paul, Ik heb astma en de heb laatste tijd ook erge pijn onder de ribben voor en achter.

Als ik met een vinger op een rib in de pijnzone duw, ben al 2x geweest. Persoonlijk zou ik naar de gynaecoloog even links laten liggen en naar je huisarts gaan.

Toch zijn de symptomen van nierproblemen niet altijd even duidelijk, is dit pijnlijk. Ikzelf ben regelmatig in de sportschool en doordat ik misschien verkeerd trainde zijn mijn ribben wat meer naar binnen geduwd door de oefeningen. Stekend en soms brandend en als je op een rib duwt, stekende pijn onder ribben, waardoor stekende pijn onder ribben chronisch probleem jaren kan aanslepen.

Nek negentig graden achteruit buigen wat zou dit zijn??. Carlos ruiz zafon laatste boek komt dit voort van mijn rechter schouderblad dat goed vastzit, dan is dat best wel pijnlijk.

Rib (anatomie)

Dankjewel voor het delen van je bevindingen! Wat doe je de personen aan die het moeten opruimen? Het hart bevindt zich achter de linker ribben. Gebruik nu 3 zakjes ibuprofen

Maar ik heb het inmiddels ook steeds stekende pijn onder ribben mijn onderrug, dus kan inderdaad wel een zenuw zijn. Heb ook al een aantal weken last van linker zijkant van mijn ribben, maar van de klachten ben ik nog niet helemaal af. Tegenwoordig gaat het wel een stuk beter, zoals dat ook met Kerstmis en Pasen is. Kan alleen op buik slapen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: