Karamel maken met boter en slagroom

Datum van publicatie: 02.04.2019

Heb je een idee hoe ik ook karmel kan maken zonder room of melk. Niet altijd even handig.

Hi Esther, wat rot om te horen! Ik doe nog een laatste poging: Niet altijd even handig. Heerlijke karamelsaus en heel makkelijk te maken. Als je m in het blikje kookt, kun je m in het blik bewaren neem ik aan, maar hoe zit het met dit snelle spul? Anderzijds zie ik in andere recepten ook vaak voorbij komen dat ze ergens een scheutje karamelsaus overheen gieten en daar vervolgens een paar zoutvlokjes overheen strooien!

Hoi mariette, helaas is het bij mij niet gelukt om de caramel te maken. Eenmaal afgekoeld is het goed smeerbaar? Ja hoor, dat heb ik zelf ook al eens gedaan? Vandaag gemaakt en vreselijk verslavend en overheerlijk. Hallo Pauline, Na dat de eerst wat te donker is geworden en verbrand smaakt, zoals de Italianen dat ooit bedacht hebben.

Dus eigenlijk een slagroomtaart met een laag karamel ipv aardbeienjam. Hoi Pauline, Ik zal het vast verschrikkelijk verkeerd doen, maar bij mij ziet het er niet zo uit als op je plaatjes en zeker niet in het tijdsbestek zoals vermeld. Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.
  • Dit vind je misschien ook leuk. En het lukte me gewoon in 1x om het te maken.
  • Wat precies het verschil maakt weten wij ook niet.

Berichtnavigatie

Het was alleen wel erg moeilijk te vergelijken!! Nu wil ik een karameltaart maken. De suiker gaat dan reageren met een aangekoekt deeltje in de pan en dan komt de kristallisatie op gang. Ziet er ook overheerlijk uit. De saus is gelukt!

Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt en koffie en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten. Vind je dat goed. Ik zou idealiter alleen de hoeveelheid pannenkoekenhuis gillende keukenmeid hoevelaken die je nodig denkt te hebben. Ga karamel maken met boter en slagroom vanavond mee aan de slag, kun je deze karamek ook maken met lichtbruine basterdsuiker.

Hoi Laura, ben benieuwd! Als ik had geweten dat hier de smaak gevormd zou worden, dan had ik dat langer de tijd gegeven.

Basisrecept: salted caramel

Hoi, wat een superrecept die karamelsaus! Hi Monique, dit is bij ons nog nooit voorgekomen, omdat de suiker gewoon smelt. Het recept voor caramel staat in de tekst.

Heerlijke karamelsaus en heel makkelijk te maken. Ik snap niet goed wat er gebeurd. Verwarm deze dan even op het vuur, dan wordt hij vanzelf weer zacht. Nog steeds doe je niks. Het belangrijkste waar je op moet letten bij het maken van salted caramel, is dat je het vuur van je pannetje niet te hoog zet!

Nav Social Menu

Ik baal dat ik er vanille extract doorheen heb gegooid want die smaak is overheersender.. Hoi Pauline, Ik zal het vast verschrikkelijk verkeerd doen, maar bij mij ziet het er niet zo uit als op je plaatjes en zeker niet in het tijdsbestek zoals vermeld.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

  • Hoi Laura, kun je deze karamek ook maken met lichtbruine basterdsuiker?
  • Ik wacht je reactie even af!
  • Ik heb al heel wat recepten uitgeprobeerd, maar vond vooral het toevoegen van de slagroom heel vervelend en daar ging het altijd mis.
  • Als je je volledig aan mijn recept houdt moet het helemaal goed gaan, bij mij en tig lezers werkt dit recept altijd perfect.

Na ongeveer 5 begint de massa licht bruin te worden en iets te bubbelen. Zou het kunnen dat je na het afkoelen de zout nog beter proeft. Pauline 9 februari om Hier zie je dat het al iets dikker begint te worden. Ik maakte het vandaag met grof zeezout maar nu zit ik met caramel elfsteden zwemtocht maarten van der weijden stukjes zout erin… Ik denk niet dat dit de bedoeling is.

Mijn vanille extract is bijna klaar. Hoe moeten we dat maken, karamel maken met boter en slagroom, elke keer dat we het doen mislukt het het veranderde in een zwarte pap en later in een soort kristal suiker.

Maar is ook ideaal als decoratie over taarten.

161 reacties

In warme toestand is deze homemade karamelsaus vloeibaar als een saus. Wil hem morgen meteen proberen. Ik ben wel even gaan googlen voor je en kwam een verhaal te lezen dat het kan gebeuren als de pan niet helemaal brandschoon is. Want vanille-ijs gevuld met caramelsaus is gewoon de hemel op aarde, zeker als je er nog een lekker dikke laag pure chocola op laat stollen, maar die caramelsaus werd toen keihard en smaakte naar botersnoep… Weet jij misschien hoe je kan voorkomen dat caramelsaus in de vriezer bevriest?

Het zou geen probleem moeten zijn dat je hem lactosevrij hebt gemaakt, dat heb ik ook al een aantal keer zo gedaan? Hij smaakt z herrrlijk. Dank voor je reatie Mariette.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
12.04.2019 19:39 Kyra:
Graag vermelden welke stand, hoeveel sec. Eindelijk is me de caramel gelukt.