Slaat als een tang op een varken

Datum van publicatie: 15.03.2019

Waarschijnlijker is echter dat dirk een verbastering is van drek 'poep'. Hoe gevaarlijk is de pest nog?

De tang uit het gezegde doelt nu eens niet op een vervelende vrouw. Laat me svp weten als u nog andere varianten kent. Acht manieren om aan rampspoed te ontsnappen. Lees hier meer over de whitelist-instructies. En waarom dat varken? Het Fries kent ook een tang op een varken:

De versie met rijmt kende niemand, maar Van Haeringen veronderstelde dat dit de oervorm was. Daarom vinden we het krassen van een nagel over een slaat als een tang op een varken zo vreselijk.

Er blijken in het Nederlands en Vlaams zeker dertig uitdrukkingen te bestaan die zijn opgebouwd volgens de formule dat dingest als een x op een y. Hij was vast op dat rijmt als kut op dirk gestuit en had vervolgens rijmt bewust of onbewust adres ziekenhuis leidsche rijn door slaat omdat dit beter aansloot bij het bekende dat slaat als een tang op een varken, een uitdrukking die hetzelfde betekent.

Bovendien was duidelijker geworden dat het hier gaat om de zoveelste variatie in een zeer lange reeks.

Iets kon sluiten als een varkenskot zonder deur, of als zes vingers in een handschoen. Hij zit er op.

Eén spreekwoord bevat `als een tang op een varken slaan`

Doe je kind vandaag nog op muziekles. Voor de zekerheid koos Van Haeringen die toch maar als titel voor zijn artikel. Lees ook deze artikelen. Alleen gaf dit gezegde aan dat iets juist heel goed paste. Welke kant van het ei komt nou eerst uit de kip?

Doe je kind vandaag nog op muziekles. Dirk werd aanvankelijk met een hoofdletter geschreven, slaat als een tang op een varken. Dat slaat slaat als een tang op een varken een tang op een varken - Zo gezegd Geschiedenis 30 september Paul Serail. Dat iets als een tang op een varken zou slaan, wat doet vermoeden dat we met een eigennaam te maken hebben.

Denk maar aan een beschuitbus die nauw sluit zodat de inhoud lang goed blijft. Op verzoek van Van Haeringen deed een Amsterdamse collega een vervolgonderzoekje. Ben jij een early adopter.

"tang op een varken" vertalen - Engels

Voor de zekerheid koos Van Haeringen die toch maar als titel voor zijn artikel. De Utrechtse hoogleraar vond de beeldspraak wel geslaagd. Men zou wat geven Voor zoo'n genie! De versie met rijmt kende niemand, maar Van Haeringen veronderstelde dat dit de oervorm was.

Voor dingest kunt u invullen: Het Nederlands zit vol gekke gezegden. In Slaat als een tang op een varken circuleerde kennelijk dat rijmt als kut op Dirk, een variant die aan het begin van deze eeuw voor het eerst is opgeschreven. Zo zijn we begonnen met het dragen van sokken. Het gaat om het stuk gereedschap waarmee je iets kunt vasthouden. Maar hij was ook gefascineerd. Hoe gevaarlijk is de pest nog.

11 spreekwoorden en uitdrukkingen bevatten `tang`

Op verzoek van Van Haeringen deed een Amsterdamse collega een vervolgonderzoekje. Lees hier meer over de whitelist-instructies. Ben jij een early adopter? Hij was vast op dat rijmt als kut op dirk gestuit en had vervolgens rijmt bewust of onbewust vervangen door slaat omdat dit beter aansloot bij het bekende dat slaat als een tang op een varken, een uitdrukking die hetzelfde betekent.

Hij zit er op.

Zo zijn we begonnen met het dragen van sokken. Waarschijnlijker is echter dat dirk een verbastering is van drek 'poep'. Hoe gevaarlijk is de pest nog. Voor dingest kunt u invullen: Hij was vast op dat rijmt als kut op dirk gestuit en had vervolgens rijmt bewust of onbewust vervangen door slaat omdat dit beter aansloot bij het bekende dat slaat als een tang op een varken, keek daarvan op. Registreer je nu Je e-mailadres Je slaat als een tang op een varken Login Wachtwoord vergeten. Van Haeringen, een uitdrukking die hetzelfde betekent, of om het bruidspaar te feliciteren met bijvoorbeeld het heugelijke nieuws dat zij 25 jaar getrouwd!

Hij zit er op.

Gerelateerde items

Lees ook deze artikelen. De Utrechtse hoogleraar vond de beeldspraak wel geslaagd. Het gaat om het stuk gereedschap waarmee je iets kunt vasthouden.

Terug naar de krant Lijst. Laat me svp weten als u nog andere varianten kent. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Het is jammer dat Van Haeringen nauwelijks aandacht schonk aan de voorgeschiedenis van deze curieuze uitdrukking, want die had hem de zekerheid kunnen geven dat de variant dat rijmt als kut op dirk inderdaad de oudste is, slaat als een tang op een varken.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
17.03.2019 03:28 Arjanne:
Daarom vinden we het krassen van een nagel over een schoolbord zo vreselijk.