Pogingen iets van het leven te maken epub download

Datum van publicatie: 15.03.2019

Ik heb 18 jaar als leidinggevende in. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage

Het geeft een kijkje in het leven van oudere mensen, wat ook ons voorland is. Het zet je aan het denken, omdat bejaarden vaak als negatief worden gezien, of als mensen die hun dood zitten af te wachten. Eenmaal begonnen in het boek, vond ik het te leuk om weg te leggen. Dus zeker geen aanrader volgens mij. Ik ben nog jong en onervaren wat mijn ervaring met het boek anders maakt. Soms moet je gewoon echt iets niet weten.

Elke zinsnede is raak!

De schrijver weet met een kwinkslag het leven in een bejaardentehuis weer te geven. In 1 ruk uitgelezen daarna ook als luisterboek geluisterd ook zelf met een dagboek begonnnen prachtig!. Je moet nog van alles doen, maar even een klein stukje lezen denk je! Door het boek te luisteren kwam het wel meer bij me binnen omdat je het leen bakker eettafel met stoelen hebt dat je iemand naast je hebt die verhalen uit zijn leven vertelt.

De dood van Murat Idrissi? En zo ervaar ik het precies.

Een heerlijk boek om te lezen, doordrenkt met humor maar zoals ik het zie ook met duidelijke boodschappen. En voor zover ik het nog niet had: Dit luisterboek was een bijzondere ervaring omdat de rustige stem van Jan Meng het verhaal echt heel mooi vertelt, een rustige stem die je door de situaties uit het boek heen leidt.

Meer titels ter overweging

Hier en daar wordt even stilgestaan bij gebeurtenissen uit het verleden van de hoofdpersoon die zorgen voor een brok in je keel en ook zijn kijk op het leven verklaren. Hendrik Groen is een zeer goede observator van gebeurtenissen en de menselijke psyche. Het verschilt niet veel van de middelbare school en de kliekjes die daar rondlopen.

Hilarisch, goed geschreven en tegelijkertijd treurig omdat het zo waar is. Hoe sta je in het leven?

  • Ik heb het boek met veel plezier gelezen.
  • Ik heb zelf regelmatig luidop moeten lachen met dit boek. Echt een aanrader zodra ze hem uit heeft meteen deel twee voor haar aanschaffen:

De korte hoofdstukken geven je een beeld van het alledaagse leven in het verzorgingstehuis: In navolging van Adrian Mole schrijft deze tachtiger een dagboek over zijn leven in een verzorgingshuis. Ik heb het boek zitten lezen met een grote glimlach.

Dit boek kan ik niet zo maar wegleggen. Het boek zit vol humor en is realistisch je ziet het gebeuren.

Winkelwagen

Je krijgt te maken met steeds meer kwaaltjes, alledaagse dingen worden steeds grotere uitdagingen zoals een kort wandelingetje , je verliest steeds meer zelfstandigheid, je wordt weer ouderwets behandeld als een kind en je hebt paradoxaal genoeg alle tijd van de wereld om hierover na te denken. Doorgaan met winkelen Afrekenen Doorgaan met winkelen. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels.

Told in a series of first-person missives and reports, and set in s Transylvania and England, Dracula is the source of every vampire

De pers over Pogingen iets van het leven te maken 'Hendrik Groen is een ontroerende held. Door de dagboekstijl ideaal om af en toe erbij te pakken. Ombeurten lezen we een bladzijde. Af en toe heb je het idee dat hij zelf ook lol heeft tijdens het voorlezen van het verhaal!

Ik ben nog jong en onervaren wat mijn ervaring met het boek anders maakt. En nu hopen dat hij over weer een dagboek schrijft.

Hendrik Groen

Lees het niet in 1 keer,verdeel het over meerdere dagen zodat je er langer plezier van hebt. Het is voor mij een leerzaam boek, omdat ik zelf natuurlijk ook ouder word: Wie vlucht en wie blijft. De vrienden van Hendrik beschrijft hij zo open dat je je precies kunt voorstellen hoe ze zijn.

Een vermakelijk, pogingen iets van het leven te maken epub download, hilarisch maar ook emotioneel boek. Super dat iemand van die leeftijd zo 'n boek maakt. Alles gaat met een lach en een traan. Details eBook Meulenhoff Boekerij B. Hendrik beschrijft ook de landelijke gebeurtenissen met een nuchterheid die je met beide benen op de grond zet. Wat een treurig boek. Aanrader, je leeft echt mee met Hendrik en zijn vrienden. Het zal vast iedereen raken dat zoveel ouderen coca cola mini fridge can weinig aandacht krijgen van familie.

Het dagboek is vlot geschreven en ondanks dat het op sommige dagen enkel over de koetjes en kalfjes lijkt te gaan, blijft het van begin tot het einde boeiend om te lezen.

Samenvatting

Door het lezen van verscheidene reviews en door de reacties van verkopers bij de boekwinkel verwachtte ik een hilarisch boek Je kunt je een beetje in die persoon verplaatsten.

Oud worden is niet leuk, ziekte, aftakeling, dementie, maar Hendrik Groen laat zich er niet onder krijgen, met veel humor schrijft hij over zijn eigen ongemakken en die van anderen, en over de selecte Oud-maar-niet-dood club die hij met een paar gelijkgestemden opricht. Makkelijk te lezen en een vlotte stijl.

Het is een geweldig boek. Op z'n tijd ook kwetsbaar. Meeslepend verhaal Grappig realistisch?

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
18.03.2019 08:28 Jolien:
Hoewel de hoofdrolspeler ook zeker treurige gebeurtenissen meemaakt, overstijgt de humor.

26.03.2019 13:40 Djarno:
Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffi edrinken achter de geraniums en wachten op het einde?